top of page

Chris Alain, geboren in Rwanda in 1996 en opgegroeid in Nederland, is een getalenteerde zanger en songwriter. Zijn passie voor muziek werd al op jonge leeftijd ontdekt en zou de rode draad door zijn leven worden.

In 2018 waagde Chris de sprong en deed hij mee aan het populaire televisieprogramma The Voice of Holland. Zijn optreden was indrukwekkend en wist niet alleen de kijkers thuis te betoveren, maar ook de vier coaches. Ze draaiden hun beroemde rode stoelen om Chris te verwelkomen in hun teams. Dit markeerde het begin van een opmerkelijke reis in de muziekindustrie.

Als achtergrondzanger heeft Chris samengewerkt met een aantal bekende Nederlandse artiesten, waaronder Ali B, VanVelzen, Brownie Dutch, Shirma Rouse en SERA. Zijn veelzijdige stem en muzikale vaardigheden hebben hem ook de mogelijkheid gegeven om samen te werken met internationale artiesten zoals R.I.O., Bougenvilla en NOME.

Naast zijn werk als achtergrondzanger is Chris ook actief op sociale media, waar hij regelmatig covers deelt. Zijn interpretaties van bekende nummers zijn niet onopgemerkt gebleven. Zowel nationale als internationale artiesten, waaronder Bebe Rexha, Demi Lovato, Lucas & Steve, Topic, Dan + Shay, Sam Fischer, Davina Michelle, Jake Reese en S10, hebben zijn covers gewaardeerd en soms zelfs gedeeld.

De impact van Chris' talent reikt verder dan alleen online erkenning. De internationale Duitse superster Zoe Wees was zo onder de indruk van Chris' cover van haar nummer 'Girls Like Us' dat ze een video opnam waarin ze haar waardering uitsprak. Haar lof was gevuld met niets dan superlatieven.

Wat Chris onderscheidt, is zijn veelzijdigheid als artiest. Hij beheerst zowel krachtige powerballads als aanstekelijke up-tempo nummers waarmee hij feestelijke sferen kan creëren. Als rasentertainer weet hij altijd een geweldig feestje neer te zetten waarbij niemand stil kan blijven zitten.

Met zijn sterke stem, passie voor muziek en vermogen om verschillende genres te omarmen, blijft Chris Alain groeien als artiest. Zijn toekomst ziet er veelbelovend uit, met nieuwe muzikale avonturen en kansen om zijn talent met een wereldwijd publiek te delen.

DSC05367.jpg
bottom of page